Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Szathmáry Olga Ottilia indította 15 éve
kEDVES LÁNYOK, ASSZONYOK, FÉRFIAKJÖN A TÉL! MINDENKI SZERETI A SÜTIKET!
KÉREM MINÉL TÖBB SÜTIKE RECEPTET TANULJUNK EL EGYMÁSTÓL! DÍJJAZZUK IS A LEGJOBBAKAT! OLGI
Hozzászólások eddig: 22
Szathmáry Olga Ottilia üzente 13 éve
A híres olasz desszert - a tiramisu
Az eredetileg Olaszországból származó tiramisu szinte minden étterem étlapján megtalálható. Ez nem is csoda, hiszen nagyon finom és az elkészítése is igen egyszerű! Ha kedvet kaptál az elkészítéséhez, íme a recept!
Hozzávalók:tiramisu
4 nagyon friss tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 ek. cukor
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
1-2 evőkanál martini vagy konyak
kb. 40 db babapiskóta
a piskóta áztatásához: 3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak
a tetejére: 2-3 ek.cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral és a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órán keresztül állni hagyjuk.
Tanácsok:
Fontos, hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém (ha mégis lágyra sikerülne, akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez).
Magában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is.
A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.
Szathmáry Olga Ottilia üzente 13 éve
Tarka boci
Hozzávalók:
1 db tojás
11 ek porcukor
1,5 dl olaj
2 ek kakaó
15 ek. liszt
1 kk. szódabikarbóna
2 dl tej
Továbbá:
25 dkg túró
1 db tojás
5 ek. porcukor
1 vaníliás cukor
1 ek. búzadara
Elkészítése:
A tojást a cukorral,olajjal jól kikeverjük,majd hozzá adjuk a tejet.
A lisztet ,a kakaót és a szódabikarbónát összekeverjük és ezt is hozzákeverjük.
Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a kakaós masszát bele öntjük.
A túrót a cukrokkal,búzadarával kiverjük és kis kanállal a kakaós masszába szaggatjuk.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütni!
A recept Bérciné Ilié,köszönöm.
Szathmáry Olga Ottilia üzente 15 éve
Zsókám! Rafaelót nagyon jól sikerült!
Ettő aztán telhetetlen lettem, kérek még repecepteket!!! :-)
kovács zsóka üzente 15 éve
Rafaeló....
7dl tejben 3 csg. vanilia pudingot megfözni, 25dkg margarinnal elkeverni. Belekeverünk 40dkg kókusz reszeléket és kihűtjük.
Kis golyókat formálunk, közepébe egy szem mogyorót vagy mandulát teszünk.
Beleforgatjuk kókusz reszelékbe és hideg helyre tesszük.
Jó étvágyat :-)
kovács zsóka üzente 15 éve
Piramis.
1/2kg darált kekszet összekeverünk 10 dkg porcukorral, 1/2 dl rummal( vagy 1 rum aroma) 5-6 ek. kakaóval
kevés baracklekvárral és annyi tejjel, hogy formázható legyen.
Krémhez:
25dkg margarin 15 dkg cukor---jól kikeverni
Citrom facsaró belsejét étolajjal kikenjük, belenyomkodjuk a masszát közepébe ujjunkkal egy lyukat csinálunk ebbe krémet teszünk és kókuszba forgatjuk.
Jó tanács:
A massza könnyen kijön, ha kiskanál nyelét felszúrjuk és azzal huzzuk ki.
Szathmáry Olga Ottilia üzente 15 éve
Szathmáry Olga Ottilia üzente 15 éve
Szabóné Steiner Anita üzente 4 órája
Baileys:
15dkg porcukor
2 vaniliás cukor
2 ek vaniliás cappucinópor
2 dl 37.5% rum
4dl tejszín
2 tojássárgája
turmix, hűtő.
nagyon jó!!!
Szathmáry Olga Ottilia üzente 15 éve
Szabóné Steiner Anita üzente 15 éve
Egész biztos ott Budakeszin is ügyik az asszonyok,de az ostoroskalácsot okvetlen ki kell próbálni mert az nagyon jó!
Mivel tetszett a mézeskalácsház meg adom a receptjét:
1házhoz:
17dkg méz
5dkg cukor
5dkg vaj
30dkg liszt
1 tk. sütőpor
1ek. kakaópor
1tk mézeskalácsfűszer
1 narancs reszelt héja
Díszítés-ragasztás:2 tojás fehérje, 50dkg porcukor(ez több házhoz is elég,de ezzel a mértékkel a legjobb az álaga)
Elkészítés:
a mézet a cukorral és a vajjal addig főzzük mig a a cukor feloldódik, majd hűlni hagyjuk.Hozzákeverjük a többit. A tésztát kb 0.5 cm vastagra kinyújtjuk és kivágjuk a különböző részeket:
Tető: 2db 17x10.5cm
oldala 2db 14x6.5cm
elejeházikóforma:alap:9cm, oldala 6,5 tető6cm-6cm
kéményt is lehet, de macerás én a hulladékot kinyújtom és megsütöm erre álítom rá a házat.
Nagyon egyszerü.
ja ,sütés 200 fokon 10 perc
Szathmáry Olga Ottilia üzente 15 éve
A SÜTI RECEPTEK AZ ACSALAGI LÁNYOK-ASSZONYOKAT DÍCSÉRI!
Köszönöm, hogy átvehettem TŐLETEK KEDVES ACSALAGI TÜNDÉRKEZŰEK!
KEDVES BUDAKESZI LÁNYOK? ASSZONYOK?
SZERETNÉK ÉN IS TŐLETEK RECEPTEKET A PORTÁLRA!!!
LEHETSÉGES? VAGY KIFÚJT A TUDOMÁNYUNK?
olgi
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás