Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Tésztához:
1/2 kg liszt ( Bl.55-ös)
20 dkg vaj, vagy 2 dl olaj
12 dkg porcukor
pici só
1 sütőpor
tejföl (amennyit felvesz a tészta, hogy könnyen
gyúrható legyen)
Az Almás Töltelékhez:
1. 1kg alma
cukor ízlés szerint
pici fahéj
némi prézli, vagy búzadara
Az almát lereszelem,
a levét picit kinyomkodom,
ízesítem cukorral, mazsolával, fahéjjal és keverek hozzá két evőkanál
búzadarát, hogy a levét feligya.
A Mákos Töltelékhez:
25 dkg mák,
cukor, mazsola, ízlés szerint
1 tojás
A darált mákot cukorszirupban felfőzöm, teszek bele
mazsolát, és egy felvert tojás fehérjét,
hogy lágyabb legyen.
Elkészítés:
Tésztához a hozzávalókat összedolgozom,
majd 3 lapot sodrok belőle.
Az olajjal kikent
tepsibe beleteszem az első lapot, erre kenem a mák
tölteléket.
Jöhet a következő lap,
erre megy a prézli vagy
a búzadara és rá az alma töltelék,
majd befedem az utolsó lappal.
A tetejét
tojással kenem meg
és megszurkálom villával a tésztát.
Ha kész, már csak be kell gyűjteni
az elismeréseket! :)
Forrás: Internet
Szerk.: Szathmáry Olga Ottília
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!