Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Boros tepertős pogácsa
Hozzávalók 9 főre | |||||||||
|
Elkészítés:
A langyos tejbe
rakjuk a cukrot,
majd belemorzsoljuk az élesztőt
és 1 evőkanál lisztet,
ezt összekeverjük, és meleg helyen megfuttatjuk,
közben a tepertőt ledaráljuk.
A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a
felfuttatott élesztőt, a tejfölt, egy csipet sót, a bort és
összegyúrjuk.
(Ha nem elég rugalmas a tészta adjunk hozzá egy kis tejet.)
A tésztát kb. fél centisre kinyújtjuk, rákenjük a darált tepertőt, ízlés szerint kicsit megsózzuk, borsozzuk.
Felcsavarjuk a tésztát és téglalap alakúra kinyújtjuk, mindkét oldalát egymásra behajtjuk.
Félórát pihentetjük meleg helyen majd ezt a hajtogatást még háromszor megismételjük, és közöttük félórát pihentetjük a tésztát.
Végül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojással megkenjük.
JÓ ÉTVÁGYAT
Forrás:http://receptbazis.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!