Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gyors zöldséges egytálétel
Az alábbi felfújtat 40 perc alatt elkészítheted. Ha jól sikerült , később a zöldségeket a szezonjuk szerint variálhatod benne.
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg brokkoli, 30 dkg póréhagyma, 20 dkg sárgarépa, 6 tojás, 2 dl tej, 8 dkg liszt, 1/2 zacskó sütőpor, késhegynyi frissen reszelt szerecsendió, 1 lila hagyma, 8 dkg zöldborsó (friss vagy mirelit is jó), 8 dkg csemegekukorica (mirelit vagy konzerv), só, frissen őrölt fekete bors, a tál kikenéséhez kevés margarin
Elkészítése:
1. A brokkolit apró rózsákra osztjuk, majd a szárát meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát meg a sárgarépát felkarikázzuk. A répát a brokkolidarabkákkal együtt forrásban lévő, enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolirózsákat meg a pórét, és újra felforraljuk. Kb. 2 perc főzés után a zöldségeket leszűrjük és lecsöpögtetjük.
2. A tojást összekeverjük a tejjel, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. A sütőport meg a szerecsendiót a lisztbe vegyítjük, és kanalanként a tojásos keverékbe dolgozzuk. A palacsintatésztát állni hagyjuk.
3. Közben egy tűzálló tálat alaposan kikenünk margarinnal, és elosztjuk benne az előfőzött zöldségeket. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 5 percig sütjük.
4. A hagymát vékony cikkekre osztjuk. A mirelit borsót meg a kukoricát felengedjük (a konzervet lecsöpögtetjük), és a hagymával együtt a tálba szórjuk. Rámerjük a tésztát a zöldségekre, és további kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő kb. 40 perc.
Forrás: Blikk
Szerk.: Szathmáry Olga
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!