Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
KAKAÓS
RESZELT TÚRÓS SÜTI
Tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg ráma, 15 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, fél sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 ek kakaó
Összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hütjük.
( én a mélyhütőbe szoktam
20 percre betenni, utána nagyon könnyen lehet reszelni. )
Töltelék: 50 dkg túró, 25 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja,
1 vaníliás cukor.
Jól összekeverjük, majd 5 dkg darált kekszet keverünk hozzá, végül a 4 tojás habját is óvatosan belekeverjük.
Az egyik cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük, egyenletesen elosztjuk rajt a tölteléket, majd a másik cipót ráreszeljük.
Kis fokozaton, lassan sütöttem egy 30 * 22 cm-es tepsiben. Piskóta módja...
Majdnem mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva. (Én a mélyhűtőbe tettem a cipókat fél órára és kekszport sem tettem bele). Lassú tűzön sütöttem 1 teljes órát és pont jó lett. Sütőpapírt raktam alá (amit mindig egy pici vajjal odaragasztok a tepsi aljához, hogy ne mozduljon el). Mindenkinek csak ajánlani tudom!!! Már régebben is készítettem, Édesanyámtól tanultam. Ám mesélték munkatársaim is annak idején kb. 10 éve.
Szerk: Szathmáry Olga Ottilia
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!