Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lekváros linzerkoszorú
recept
Hozzávalók 6 főre
50 dkg liszt
25 dkg cukor
2 db tojás
40 dkg vaj, (ráma)
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
Lekvár
piciny rum (esetleg aroma)
a süti tetejére darált dió
porcukorral
Elkészítés:
A margarint a
cukorral,
a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Belekeverjük
a sütőporral összeszitált lisztet,
és alaposan összegyúrjuk.
Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk,
ha nagyon keménynek érezzük,
tejföllel lazítható.
Legalább fél óráig hűtőben pihentetjük.
A tésztát két részre osztjuk.
Az egyik felét a pohár formával
(ha nincs sütőforma)
Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk,
A tészta másik felét formára szúrjuk
és így sütjük.
A pici kerek sütiket meg
csokival vonom be...
160 fokon kb.
10-15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, megtöltjük
baracklekvárral
és összeragasztjuk a korongokat,
végül vaníliás porcukorral megszórjuk.
Az iscler tészta ugyanez,
csak csokival vonjuk be.
Forrás: Családi recept
Szathmáry Olga Ottilia és aki megerősítést kér > http://receptbazis.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!