Budakeszi klub: Mézes zserbó - kétféle krémmel

Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 225 fő
  • Képek - 275 db
  • Videók - 716 db
  • Blogbejegyzések - 1648 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

BUDAKESZI KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 225 fő
  • Képek - 275 db
  • Videók - 716 db
  • Blogbejegyzések - 1648 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

BUDAKESZI KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 225 fő
  • Képek - 275 db
  • Videók - 716 db
  • Blogbejegyzések - 1648 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

BUDAKESZI KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 225 fő
  • Képek - 275 db
  • Videók - 716 db
  • Blogbejegyzések - 1648 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

BUDAKESZI KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mézes zserbó

kétféle krémmel

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


(szerintem harsányak a szines cukorkák, ízlés kérdése)

 


Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál méz v. fél üveg>2 dl
  • 2,0 dl tej
  • 1 púpos evőkanál holland kakaópor
  • mézes keverékfűszer 1/2 csomag az
  • ízesítéshez még>
  • 20 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 2 db tojás sárgája csak!
  • 70 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag szódabikarbóna
  • A vaníliás krémhez:
  • 6 dl tej
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 25 dkg puha \"Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • rumaroma (rum)
  • A diós krémhez:
  • 25 dkg durvára darált dió
  • 2 narancs reszelt héja
  • 3 evőkanál lekvár
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl forró víz
  • őrölt fahéj
  • rumaroma
  • 2 marék mazsola
  • 2 marék egyéb aszalt gyümölcs (vörösáfonya, szilva)
  • Valamint:
  • 4 dl hígabb szilvalekvár, meggylekvár, vagy áfonya is finom pöttyintve eper közé, tehát lehet játszani az ízekkel.
  • A tetejére:
  • csokimáz 20 dkg étcsokiból (fele lehet étcsoki és alulra 5 dkg  tea vajat teszek, előbb ezt olvasztom fel és utána vágom bele a csokoládét) aztán kevergetem és szép fényes lesz, no és nem repedezik utána, ha késsel szeletelem!

  • Elkészítés:

    Egy hőálló tálat gőz fölé téve a cukrot, a tojást, a margarint,(jobban szeretem a vajat) a mézet és a tejet addig keverem folyamatosan, míg szép fényes állagú nem lesz (kb 8-10 perc), majd leveszem a gőzről, belekeverem a kakaót, a lisztet, a narancshéjat és a szódabikarbónát, és addig lisztezem, amíg elválik az edény falától. Másik elkészítési mód, ha a mézet a tejjel, cukorral felmelegítem és úgy szórom bele a lisztet állandó kevergetés közben. Ekkor a hűtőszekrényben pihentetem, ha este elkészítem reggelig - csak aztán rakom össze. Egyben is belesimítottam már a tepsibe és este ha megsütöttem, másnap szeleteltem lapokra... (a mézes lapokat szoktam rummal locsolgatni) ám laponként is sütöttem, ha jobban megemelkedett - egy lapból kettőt szeleteltem...

    Kiborítom lisztezett asztalra, 4 részre vágom. Gyorsan kell dolgozni vele, a legjobb még melegen kinyújtani egy kisebb tepsi hátulján, amit minden alkalommal lekenünk margarinnal. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és a lapokat egyenként 6-7 percig sütjük, késsel alányúlva rácsúsztatjuk egy másik tálcára, majd ezt még 3 x megismételjük. Az egymásra rakott lapok szélét késsel formára vágjuk, mert később törik a tészta. Ha egyben sütöm, előbb vágom a széleket - szebben lehet szeletelni!

    Elkészítjük a krémeket. A vaníliás krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük és félretesszük. A tejet a liszttel és a darával felforraljuk, végül belekeverjük a vaníliákat és a rumaromát is, hagyjuk kihűlni, majd géppel összekeverjük a cukros margarinnal, vajjal finomabb.

    A diós krémhez a diót a porcukorral egy tálba szórjuk, forró vizet öntünk rá, és én össze is főzöm, akár a beiglinél majd mehet bele a többi hozzávaló, elkeverjük.

    Összeállítjuk a sütit: egy tálcán az alsó lapot megkenjük a diós töltelék felével, a következő lapot megkenjük vastagon szilvalekvárral és erre halmozzuk az egész vaníliás krémet, erre egy újabb tésztalap kerül, amit a diós töltelék másik felével kenünk be, végül a tetejére csokimázat kenünk. Díszítjük színes cukrokkal vagy dióval.

  • Én nem díszítem, mert önmagában is szép!

    Csak másnap szeleteljük fel, minél tovább áll a süti, annál puhább lesz.

 

Forrás: NETWORK, Budakeszi Klub Szathmáry Olga Ottilia saját recept, családi

Címkék: kétféle krémmel mézes zserbó

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu