Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mézes zserbó
kétféle krémmel
(szerintem harsányak a szines cukorkák, ízlés kérdése)
Hozzávalók:
Egy hőálló tálat gőz fölé téve a cukrot, a
tojást, a margarint,(jobban szeretem a vajat) a mézet és a tejet addig keverem folyamatosan, míg
szép fényes állagú nem lesz (kb 8-10 perc), majd leveszem a gőzről,
belekeverem a kakaót, a lisztet, a narancshéjat és a szódabikarbónát, és
addig lisztezem, amíg elválik az edény falától. Másik elkészítési mód, ha a mézet a tejjel, cukorral felmelegítem és úgy szórom bele a lisztet állandó kevergetés közben. Ekkor a hűtőszekrényben pihentetem, ha este elkészítem reggelig - csak aztán rakom össze. Egyben is belesimítottam már a tepsibe és este ha megsütöttem, másnap szeleteltem lapokra... (a mézes lapokat szoktam rummal locsolgatni) ám laponként is sütöttem, ha jobban megemelkedett - egy lapból kettőt szeleteltem...
Kiborítom lisztezett asztalra, 4 részre vágom. Gyorsan kell dolgozni
vele, a legjobb még melegen kinyújtani egy kisebb tepsi hátulján, amit
minden alkalommal lekenünk margarinnal. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra,
és a lapokat egyenként 6-7 percig sütjük, késsel alányúlva
rácsúsztatjuk egy másik tálcára, majd ezt még 3 x megismételjük. Az
egymásra rakott lapok szélét késsel formára vágjuk, mert később törik a
tészta. Ha egyben sütöm, előbb vágom a széleket - szebben lehet szeletelni!
Elkészítjük a krémeket. A vaníliás krémhez a margarint a porcukorral
habosra keverjük és félretesszük. A tejet a liszttel és a darával
felforraljuk, végül belekeverjük a vaníliákat és a rumaromát is, hagyjuk
kihűlni, majd géppel összekeverjük a cukros margarinnal, vajjal finomabb.
A diós krémhez a diót a porcukorral egy tálba szórjuk, forró vizet öntünk rá, és én össze is főzöm, akár a beiglinél majd mehet bele a többi hozzávaló, elkeverjük.
Összeállítjuk a sütit: egy tálcán az alsó lapot megkenjük a diós
töltelék felével, a következő lapot megkenjük vastagon szilvalekvárral
és erre halmozzuk az egész vaníliás krémet, erre egy újabb tésztalap
kerül, amit a diós töltelék másik felével kenünk be, végül a tetejére
csokimázat kenünk. Díszítjük színes cukrokkal vagy dióval.
Én nem díszítem, mert önmagában is szép!
Csak másnap szeleteljük fel, minél tovább áll a süti, annál puhább lesz.
Forrás: NETWORK, Budakeszi Klub Szathmáry Olga Ottilia saját recept, családi
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!