Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
8 éve | Szathmáry Olga Ottilia | 0 hozzászólás
Rákellenes vitamint titkol a gyógyszeripar,
a B 17 vitaminról van szó
World Without Cancer című kötetében az amerikai Edward Griffin leleplezi a titkot a B17 vitaminról, amelyet a gyógyszeripar régóta próbál eltitkolni és amely rákölő hatásáról már éve óta tudni lehet.
Már bizonyított tény, hogy a B17 vitamin, más nevén laetril hamar megöli a rákos sejteket. A szerző több információt is leleplez a rákgyógyításról köszönhetően a B17 vitaminnak, és felteszi a kérdést “Miért nem használja a hagyományos orvoslás ezt a vitamint?”
Griffin szerint a B17 vitamint azért nem használják a hagyományos orvoslásban, mert a gyógyszeriparnak nem érdeke meggyógyítani az embereket. Évente több milliárd dollárt költenek kutatásokra és a rák kezelésére, ugyanakkor több milliárd dollárt azokra a gyógyszerekre, amelyek felveszik a rákkal szembeni versenyt. Ezek fényében a B17 vitamin eltusolása gazdasági lépés a gyógyszergyártók által uralt világunkban.
A B17 vitamin leginkább a kajszi magjában található. Jótékony hatását már ezelőtt 35 évvel bizonyították. A Második Világháborúban, Dr. Max Gersonsikeresen alkalmazta ezt a vitamin páciensein.
A B17 vitamin a kajszi, a mandula, a meggy, körte, szilva és az alma magjában található, de van belőle a lenmagban és szőlőmagban is.
Jelenlegi életvitelünk során rengeteg fehérlisztet, cukrot, olajat és félkész ipari terméket fogyasztunk, míg az organikus, természetes élelmiszerek egyre ritkábbak az étrendünkben. Nagyszüleink még fogyasztottak ezekből az ételekből, ez is azt bizonyítja, hogy az ő idejükben ritka volt a rákbetegség, anélkül jutottak hozzá a vitaminokhoz, hogy tudatosan tudták volna, épp a betegségektől mentik meg magukat.
A B17 vitamint ezelőtt 35 éve betiltották a rákbetegség kezelése esetén, annak ellenére, hogy sokan úgy tartják ha minden nap fogyasztunk ezekből a vitaminokból, elkerülhetjük a rákbetegségek kialakulását.
A szerző szerint az amerikai gyógyszergyártól hatalmas nyomást gyakoroltak a hatóságokra, így azok illegálisnak titulálták azokat a készítményeket, amelyek a B17 vitamint tartalmazták. Sőt, sok esetben azt a pletykát terjesztették, hogy a kajszimag ciánt tartalmaz, így megmérgezheti azt, aki fogyasztja. Az igazság az, hogy eddig senki sem halt meg a kajszimagtól, még akkor sem ha nagy adagban fogyasztott kajszimagot vagy mandulát, írja Edward Griffin könyvében.
írta: Nagy L. József - [Webhir.com] - A cikk eredetije itt olvasható!
Az
alábbiakban a sárgabarackmag emberi szervezetre gyakorolt jótékony
hatásairól ejtünk szót. Többek között a legfontosabb, amit a
sárgabarack-magbél tartalmaz, az a nitrilozid, azaz a B-17 vitamin. Az
alábbiakban olvashat a B-17 vitamin hatásmechanizmusáról, melyet az
emberi szervezetben kifejt.
A
B-17 vitamin molekulának, a barackmag-bélben két természetes
megjelenési formája van. Az egyik C20H27NO11 a másik C14H15NO7.
A
hazai sárgabarack magbél kapható a gyógynövény szaküzletekben, keserű
és édes változatban. A keserű sárgabarack magbél B-17 vitamin tartalma
háromszor magasabb, mint az édes magé.
Mi
nem arra hivatkozunk, hogy a Hunza királyságban ismeretlen a
rákbetegség, mely természetesen igaz. Az is igaz, hogy az észak amerikai
indiánok étrendje is sok B-17 vitamint tartalmaz és szinte ismeretlen
közöttük a rákbetegség. Mi azt kívánjuk rövid tájékoztatónkban közkincsé
tenni, hogy miért van így és mit is tud a B-17 vitamin.
Egy szem
sárgabarack magbél az édes fajtából 1-5 mg, a keserű magbél 15 - 25 mg
nitrilozidot azaz B-17 vitamint tartalmaz. Mivel vízben oldódó
vitaminról van szó, az emberi szervezet számára szükséges mennyiség
ebből a vitaminból napi 250 - 300 mg. Amennyiben nem jut a szervezetbe
megfelelő mennyiségű B-17 vitamin, úgy hiánya rákbetegséget okozhat. Egy
közismert példa a vízben oldódó vitamin hiányára: Egy másik igen fontos
vízben oldódó vitamin a C-vitamin, melynek hiánya skorbutot, az
immunrendszer gyenge működését eredményezi.
Mint ahogy a C-vitamin a skorbut megelőzésére, úgy a B-17 vitamint a rák megelőzésére alkalmazhatjuk.
Az alábbiakban rövid kivonatot közlünk ifj. Ernest T. Krebs tanulmányaiból:
"A
rákos megbetegedések megelőzéséhez, kiküszöböléséhez szinte
nélkülözhetetlen a B-17 vitamin. Ezen vitaminban gazdag étrendhez
tartósan igazodó emberek közül senki nem lesz rákos beteg. Mi történik
ha valaki magas nitrilozid tartalmú magot, sárgabarackmagot fogyaszt.
Hogyan is pusztulnak el a rákos sejtek a nitrilozid azaz a vízben oldódó
B-17 vitamintól ?
Hatásmechanizmus
A
B-17 vitamin molekulában két rész cukor, egy rész benzaldehid és egy
rész cián van, melyek szorosan összekapcsolódnak. Mindenki tudja, hogy a
cián erősen mérgező lehet és kellően nagy mennyiségben halálos. Azonban
ebben a természetes állapotában vegyileg nem reagál és semmiféle
hatással nincs az élő szövetekre. Hasonlatképpen érdemes megemlíteni,
hogy a klórgáz szintén halálos, de amikor nátriummal létesít kötést,
nátrium-kloridot képezve, egy viszonylag ártalmatlan vegyület jön létre,
melyet konyhasóként ismerünk.
Az élő szervezetben csak egyetlen
vegyület képes felszabadítani a ciánt a B17 molekulából, ez pedig a
bétaglükozidáz néven ismert enzim. Amikor a B-17 vitamin víz
jelenlétében érintkezésbe lép ezzel az enzimmel, nem csak a cián, hanem a
benzaldehid is felszabadul mely önmagában is igen mérgező. Ami azt
illeti ez a két vegyület együttesen százszor olyan mérgező, mint
külön-külön.
Szerencsére a kibontó enzim azaz a bétaglükozidáz
sehol nincs jelen veszélyes mennyiségben a testünkben, csak a rákos
szövetekben, ahol mindig nagy mennyiségben található meg: szintje a
környező normális sejtekben mérhetőhöz képest több mint százszorosát is
elérheti. Ennek eredményeképpen a B-17 vitamin a rákos sejtek területén
bomlik fel, mérgező tartalmát a rákos sejtek területén engedi szabadon,
és sehol máshol! Létezik egy másik fontos enzim is, a rodanéz, melyet
"védelmi enzimként" említünk. Azért nevezzük így, mert képes
semlegesíteni a ciánt, azonnal melléktermékké tiocianát molekulává
alakítva azt. Ez az enzim mindenütt nagy mennyiségben jelen van, kivéve a
rákos sejtek területét, melyeket következés képen nem is védi meg.
További jótékony hatások
A
melléktermékek egyenesen jótékony hatással vannak a szervezetre és
létfontosságúak az egészség szempontjából. Az emberi szervezetben
felszabaduló benzaldehid oxigén jelenlétében benzoesavvá oxidálódik,
mely kifejezetten antireumatikus fertőtlenítő tulajdonságú vegyület."
Mint
ahogy azt fent említettük, szervezetünk számára az egészség
megőrzéséhez a napi B-17 vitamin szükséglet 250 - 300 mg. Ez a
mennyisége kb. 35-40 szem édes, vagy 12 - 15 szem keserű sárgabarackmag
elfogyasztásával fedezhető.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!