Budakeszi klub: Rakott padlizsán gombásan -ahogy én készítem - Szathmáry Olga

Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 225 fő
  • Képek - 275 db
  • Videók - 716 db
  • Blogbejegyzések - 1648 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

BUDAKESZI KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 225 fő
  • Képek - 275 db
  • Videók - 716 db
  • Blogbejegyzések - 1648 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

BUDAKESZI KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 225 fő
  • Képek - 275 db
  • Videók - 716 db
  • Blogbejegyzések - 1648 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

BUDAKESZI KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 225 fő
  • Képek - 275 db
  • Videók - 716 db
  • Blogbejegyzések - 1648 db
  • Fórumtémák - 27 db
  • Linkek - 11 db

Üdvözlettel,

BUDAKESZI KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

padlizsán gombásan

(ahogy én készítem - Szathmáry Olga)

                                           

network.hu


2 kg krumpli, vagy két pohár rizs

- 2 kg padlizsán

(én a lila héjától meghámozom)

- 60 dkg csiperke gomba 

- 1 nagy doboz tejföl, 20 dkg reszelt sajt

-  2 dl olaj

-2 db tojás

-  borsikafű v. bors

- só,

 

Elkészítés:

-          A padlizsánokat fél centiméter vastag karikákra vágjuk, megsózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.

-           Eközben megtisztítjuk a gombát, a héját nem húzzuk le, felszeleteljük és kevés olajon megfuttatott hagymával aranyszínűre dinszteljük, közben sózzuk, borsozzuk.

-          A tejfölt összekeverjük a felvert tojásokkal, sóval , borssal, reszelt sajttal.

 

A padlizsán-karikákat alaposan megkenünk olajjal miután a

rizsre, vagy egészben főtt burgonya szeletekre rétegeztük.

Aztán tesszük rá a gombát,

ismét rizst, vagy

 szeletekre vágott burgonyáta tetejére.

Végül a tejfölöllel meglocsoljuk.

 Alufóliával lefedjük és a sütőben kb.

40 percig sütjük 170 fokon,

míg szépen rápirul a sajt is. 

network.hu

 

 

Forrás: Szathmáry Olga Ottilia

 

Címkék: ahogy én készítem rakott padlizsán gombásan szathmáry olga

 

 

Címkék: ahogy én készítem rakott padlizsán gombásan szathmáry olga

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu