Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a BUDAKESZI KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
BUDAKESZI KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Citromos túrótorta
Hozzávalók 4 főre
|
Lekváros linzerkoszorú
recept
Hozzávalók 6 főre
50 dkg liszt
25 dkg cukor
2 db tojás
40 dkg vaj, (ráma)
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
Lekvár
piciny rum (esetleg aroma)
a süti tetejére darált dió
porcukorral
Elkészítés:
A margarint a
cukorral,
a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Belekeverjük
a sütőporral összeszitált lisztet,
és alaposan összegyúrjuk.
Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk,
ha nagyon keménynek érezzük,
tejföllel lazítható.
|
|
9 éve | Szathmáry Olga Ottilia | 0 hozzászólás
Budapest Transzfer Nemzetközi
Irodalmi Fesztivál
2015. október 15-18.
Összefoglaló a fesztiválról
Petőfi Irodalmi Klub
Fesztiválnyitó
2015. október 15.
17 órakor megnyitja
E. Csorba Csilla, a PIM főigazgatója
és Ugron Zsolna író
Konyha-nyelv.
Irodalom és gasztronómia
"A főzés, evés, ivás nyelve, az emberiség közös nyelve.”
Tarján Tamás
2015-ben
a gasztronómia és az irodalom kapcsolódási pontjait keressük,
vizsgáljuk, értékeljük, illetve teszik ezt a meghívott vendégeink.
Kristálykoponyák titka
A titokzatos, emberi koponyát formázó,
kristályból kifaragott szobrok eredete, rendeltetése nem ismert,
de számos feltételezés látott napvilágot velük kapcsolatban.
Vallási rítusok, varázslatok, szertartások kellékeinek tartják őket,
sokan a földönkívüliek "művének tulajdonítják létüket.
Egy ősi indián legenda szerint a Földön 13 emberi méretű koponya létezik, melyek hatalmas, természetfeletti tudás hordozói.
9 éve | Szathmáry Olga Ottilia | 0 hozzászólás
Budakeszi Vadasparkban
2015. október minden péntekén 19:00-21:00
indítanak éjszakai szakvezetést
- Éjszakai kalandtúrák
szarvasbőgés-túrák és szakvezetések
a Pilisben
A szarvasbőgés erdeink egyik különleges jelensége,
azonban még a rendszeresen túrázó emberek is csak ritkán találkoznak vele,
ami természetes,
hiszen a gímszarvas bikák alapvetően a szaporulat fenntartása és nem a közönségük elkápráztatása miatt adnak évről-évre lenyűgöző koncertet.
9 éve | Szathmáry Olga Ottilia | 0 hozzászólás
Balatonfüredi Anna-báli emlék
Szerelem örök tánca
Szathmáry Olga Ottilia
(Art-díjas, Aranydiplomás költő,író)
Bimbó-virágzás, rózsavirulás.
Első bálozás, szűzi pirulás.
Szívet férfiak dobtak habokba.
Neved vágytollal, fa szívre írtad.
„Szív-halász” hálóm, párra találóm.
Mi izgatottan vártunk egymásra.
Mézeskalács karácsonyfa
Hozzávalók 8 főre:
- 1 kg liszt,
- 4 dl porcukor,
- 2 kávéskanál szódabikarbóna,
- 2 kávéskanál fahéj,
- 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
- csipet só,
- 10 dk vaj,
- 3 egész tojás,
- 3 dl méz,
DÍSZÉTÉS:
1 tojásfehérje és 6 evőkanál kristálycukor
Elkészítés: |
|
(két edényben egyikből a másikba) összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu